- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çaykaşığı karbonat
- tuz
- alabildiğine un
- çörek otu(üstü için)
- içi için (küçük kase) ezilmiş peynir yada zeytin yada sucuk
Yapılışı :
Önce içi hazırlayın zevke göre maydanoz doğranmış peynir veya zeytin yada sucuk.
yumurtalardan birinin sarısını, üstü için ayırın. Hamuru yoğurmadan fırını 155 derecede ayarlayarak ısıtın.
yumurtalardan birinin sarısını, üstü için ayırın. Hamuru yoğurmadan fırını 155 derecede ayarlayarak ısıtın.
Yoğurt, sıvı yağ, tuz, karbonat ve yumurtaları hızlıca 2 dk.robotta çırpın sonra yoğurma kabına dökerek unu ekleyin.
Kulak memesi kıvamında elinizle yoğurun. Ceviz büyüklüğünde beze yapın yaklaşık 20-25 adet çıkacaktır.
Avucunuzda el ayası kadar açıp iç malzemeyi koyun ve kapatın. Ayırdığınız yumurta sarısını üstüne sürün ve çörek otu serperek 155 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.