11 Ekim 2012 Perşembe

Sütlaç

Malzemeler :

  • 1 su bardağı pirinç
  • 8 su bardağı süt
  • 1 ya da 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su (haşlamak için)
  • Tarçın veya ceviz




Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Üstüne 2.5 su bardağı kadar su ekleyin. 
Haşlanırken suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra üstüne 8 bardak süt ekleyin. 
Pişerken ara sıra karıştırıp kıvama gelmesini bekleyin, ancak bekledikçe koyulaşacağı için çok katı hale gelmesin. Sonra şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. 
Kaselere koyup üstüne ceviz ya da tarçın ekledikten sonra dolapta soğutun.
Soğuk olarak servis yapın...