10 Ekim 2012 Çarşamba

Zeytinli Ekmek

Malzemeler :
  • 1 paket yaş maya
  • 15-20 adet siyah zeytin
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için :
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Kekik

Hazırlanışı : 
Maya ılık su ile eritilerek toz şeker eklenir. İçine sıvıyağ, süt ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinler ilave edilirek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, elde yuvarlanarak şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine alınır.
Üzeri için ayrı bir kapta yarım su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı un pişirilerek bulamaç haline getirilir.
Yuvarladığımız ekmeklerin üzerine hazırlanan bulamaç sürülüp, kekik serpilerek 180 derecede pişirilir.

Not: bulamacın çok koyu/ sulu olmaması gerekir.