Malzemeler :
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardagi sivi yağ
- 1 kücük yas maya
- 1 tatli kasigi tuz,
- 1 cay kasigi toz seker
- Aldigi kadar un (3 su bard.)
Üzeri için :
- Sucuk,
- Mantar,
- Domates,
- Zeytin dilimleri,
- Rendelenmis kasar peyniri,
- Salam,
- Biber...
Pizza sosu icin:
- 1 kase domates salcasi,
- 2 yemek kasigi ketcap,
- Pizza baharati (pizza gewürzmichung),
- 1 tatli kasigi tuz,
- 1 cay kasigindan az karabiber,
- Sulandirmak icin biraz su
Yapılışı :
Ilk olarak hamurumuzu yumusak hamur haline gelinceye kadar yoguruyoruz, daha sonra ustunu elimizle yaglayip poset geciriyoruz ve sicak bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya birakiyoruz.
Ilk olarak hamurumuzu yumusak hamur haline gelinceye kadar yoguruyoruz, daha sonra ustunu elimizle yaglayip poset geciriyoruz ve sicak bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya birakiyoruz.
Hamurumuz mayalandiktan sonra portakal buyuklugunde bezeler alip unladiktan sonra ilk elimizle acip ardindan merdane ile acarak bir parmak kalinliginda hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu actiktan sonra sosumuzu uzerine surup daha sonra malzemelerimizi yerlestirip en sonada rendelenmis kasar peynirimizi ekliyoruz.
Firinimizi 100 dereceye getirip pizzamizi 10 dakika pisiriyoruz daha sonra 200 dereceye getirip 10-15 dakika pisiriyoruz.
Ardindan pizzamizi firindan cikarip keserek sicak sekilde servisimizi yapiyoruz.