10 Ekim 2012 Çarşamba

Cevizli Kayısılı Kurabiye

Malzemeler : 

  • Yarım kg un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı kuru kayısı

Hazırlanışı :

Un geniş bir kaba alınır, ortası havuz gibi açılır. Şeker, kabartma tozu, oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurta ilave edilir.
Yavaş yavaş yoğrulur, gerekirse biraz daha un eklenir.
Ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğrulur ve hamur 4'e bölünür. Her parça yuvarlanır. Unlanmış düz bir zeminde merdane ile açılır.
Ceviz ve kayısılar ince ince kıyılır. Hamurun üzerine bir miktar serpilir. Merdaneyle üzerinden geçip, hamura yapışmaları sağlanır.
Büyük ve yuvarlak kurabiye kalıbıyla  veya bir bardak yardımıyla kesilir.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.