10 Ekim 2012 Çarşamba

Fındık Rüyası

Malzemeler :
  • 1 yumurta
  • 125 gr fındık (75 gr yeterli)
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya






Hazırlanışı :


Yağ eritlip ılıtılır. yumurtanın sarısı ve akı ayrılır.
Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozu tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.
Un ilave edilerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanır, ortalarına parmakla bastırılır.
Her bir kurabiye önce yumurta akına, sonra da öğütülmüş fındığa bulanır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.

Pişerken ortalarındaki çukurlar kabaracağından, fırından çıkartılır ve tekrar çukurlaştırılır.
Üzerleri kızarına kadar pişirlir.
Ortalarına istenen marmelattan birer çay kaşığı doldurulur.