12 Ekim 2012 Cuma

Kavurma

Dana eti kavurması
Kuş başı doğranmış etleri ve etin kendi yağını tencereye alıyoruz. Etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz.
Yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra,  bir bardak su ilave edip, orta ateşte bir saat pişiriyoruz. Suyunu kontrol edip, 1 bardak daha su ekliyoruz. 
Kavurmayı kapatacağımıza yakın tuzunu ekleyip, biraz daha pişirerek kapatıyoruz.
Notlar :
  • Lezzetli bir dana eti kavurma yapmak için ete kesinlikle kendi yağı dışında yağ eklemeyin.
  •  Etleri önce kısa bir süre kızgın ateşte kavurursanız kabuk bağlarlar. Böylece  suyunu dışarı atmaz, daha yumuşak ve lezzetli olurlar.
  • Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanılır. Ayrıca tüm et yemeklerinde tuzu servise yakın atarsanız et sertleşmez.