- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
Yapılışı :
önce su ve sütü aynı cezvenin içine koyun ve ılık hale getirin. hamuru hazırlayacağınız kabın içine yaş mayayı koyun ve ılıttığınız sütle suyu mayanın üstüne dökün.
Şekeri de ekleyin ve böylece maya ve şeker eriyene kadar elinizle karıştırın.
sonra sıvı yağı ve tuzu ekleyin biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın… elinize yapışmayacak bi hamur haline gelene kadar un ekleyin ve yoğurun… hazırlamış olduğunuz hamuru 10 dk bekletin ve arzunuza göre peynirli maydonuzlu yada sosisli ketçaplı bi iç hazırlayabilirsiniz… yada hiç içli yapmayabilirsinizde size kalmış… 10 dk beklettikten sonra küçük ceviz parçası büyüklüğünde hamura istediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizin biraz aralıklı dizin çünkü 3 katı büyüyolar.
üstüne yumurta sürüp ilk tepsiyi fırına verebilirsiniz 180 derece ve önceden ısıtılmış olucak… bu tariften 2 tepsi çıkıyo. ilk tepsi pişerken ikinci tepsiyi hazırlayablirsiniz