11 Ekim 2012 Perşembe

Klasik Krep Hamuru


Malzemeler :
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardagi sut
  • 2 yumurta
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
  • 1/2 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 corba kasigi sivi yag


Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin.
Yumurtalari tek tek karistirin.Yagi, tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz olmasi gerekir.
Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepler hazirlamadan once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.
Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. 
Tereyagini kizdirdiktan sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur. Pismeyen tarafi spatula ile cevirin.
Krepleri recel , bal ,cokokrem surerek ;yada icerisine domates, peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.