- 1 tane hazır kakaolu tabanı
- 2 yumurta
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
- 6 kaşığı un
- 6 kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta, un ve şeker derin bir kapta 4 su bardağı sütle ile birlikte çırpılır.
Çırpılan bu malzemeler koyulaşana dek kısık bir ateşte pişer.
Pişince ocaktan alıp ılıması beklenir ve içine vanilya ile labne peyniri (krem peynir) ilave edip karıştırılır.
Kahve bir su bardağı sütün içinde eritilir.
Çırpılan bu malzemeler koyulaşana dek kısık bir ateşte pişer.
Pişince ocaktan alıp ılıması beklenir ve içine vanilya ile labne peyniri (krem peynir) ilave edip karıştırılır.
Kahve bir su bardağı sütün içinde eritilir.
Hazır tabanının alt kısmını bu sütlü kahveli karışımın yarısıyla ıslatılır.
Ardından, önceden pişirip ılımaya bıraktığımız kremanın yarısını hazır kekinin üstüne yayılır.
Pasta kekinin diğer yarısını üstüne kapatıp kalan kahveli sütlü karışımla ıslatılır..
Kalan kremayla üzerini ve hazır kekin açık kalan yan tarafları kaplanır.
Ardından bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpilir. Tiramisu hazır.
Ardından, önceden pişirip ılımaya bıraktığımız kremanın yarısını hazır kekinin üstüne yayılır.
Pasta kekinin diğer yarısını üstüne kapatıp kalan kahveli sütlü karışımla ıslatılır..
Kalan kremayla üzerini ve hazır kekin açık kalan yan tarafları kaplanır.
Ardından bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpilir. Tiramisu hazır.
Fakat servis etmeden önce buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.