- 2 adet yumurta
- 1 avuç dereotu
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
- 1.5 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Derin bir kapta un, tuz, kuru nane, kabartma tozu ve karabiber karıştırılır.
Doğranmış dereotu ve kuru nane, ezilmiş peynir, 2 yumurta ve rendelenip suyu iyice sıkılmış kabaklar; unlu karışıma eklenir.
Bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırılır. Çok cıvık olmayan bir harç elde edilir. Bu harç 2-3 dakika bekletilir, kabağın kalan suyunu salması beklenir.
Büyükçe bir tavaya sıvıyağ koyulur. Birer çorba kaşığı kadar mücver harcı tavaya dökülür.
Her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kadar kızartılır.
Kızaran mücverler fazla yağlarını bırakması için bir tabağa yayılan kağıt havlunun üzerine koyulur.