12 Ekim 2012 Cuma

Çiğ Börek


Hamuru için malzemeler :
  • 4 su bardağı un
  • bir tatlı kaşığı (silme) tuz
  • su
Harcı için malzemeler :
  • 250 kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
  • ½ çay bardak su
 Yapılışı:
  1. Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
  2. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
  3. Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
  4. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
  5. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
  6. Hazırlanan çiğ börekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.