- 4 tane yufka
- yarım kilo kıyma
- 2 tane büyük soğan
- tuz, karabiber
- 1 kase sıvıyağ ve su karışımı (yufkaya süreceğiz)
Üzerine Sos İçin:
- sarımsaklı yoğurt
- salça ve tereyağlı sos
Yapılışı :
Soğanları ince ince doğrayıp tavada kavuralım. Ardından içine kıyma ekleyip suyunu salana kadar tavada pişirmeye devam edeceğiz. Tuz, kara biber ve istediğiniz başka baharatlar varsa bunları da içine ekleyelim ardından kıymamızı bir kenarda soğuması için bekletelim.
Bütün yufkalarımızı 8 parçaya böleceğiz. Bir kapta sıvı yağ ve su karşımı yapalım. Bu karşımı yufkanın her yerine sürün. Yufkanın en geniş tarafımıza kıyma harcını koyacağız. Ardından rulo şeklinde bu saracağız. Daha sonra bu ruloyu kendi etrafında döndererek dolayacağız.
Tüm yufkaları ve harcı bu şekilde hazırladıktan sonra 1 gece dolapta bekleteceğiz. Pişireceğimiz zaman tekrar üzerine su ve sıvıyağ karışımını sürelim fırın tepsimize yağlı kağıt yerleştirelim ve önceden ısıtılmış olun 180 derece fırına verelim, mantı kızarana kadar pişsin.
Mantı neredeyse hazır, servis edeceğimiz zaman üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos gezdireceğiz, mantımız servise hazır...
Tüm yufkaları ve harcı bu şekilde hazırladıktan sonra 1 gece dolapta bekleteceğiz. Pişireceğimiz zaman tekrar üzerine su ve sıvıyağ karışımını sürelim fırın tepsimize yağlı kağıt yerleştirelim ve önceden ısıtılmış olun 180 derece fırına verelim, mantı kızarana kadar pişsin.
Mantı neredeyse hazır, servis edeceğimiz zaman üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos gezdireceğiz, mantımız servise hazır...