- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker (3 kave fincanı)
- 2,5 su bardağı kadar un (6 kahve fincanı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağından 1 parmak eksik süt
- Limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı :
4 yumurta kırılır. 1.5 su bardağı toz şeker ile 8-10 dk aynı yönde çırpılır (kabarması için).
Süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
2,5 su bardağı elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek, mikserin düşük devrinde ya da tahta kaşıkla karıştırılır.
Kek kalıbı; margarin, un ve şekerle yağlanarak karışım kalıba dökülür.
Yavaş yavaş kabarması için kek soğuk fırına atılır. 150-160 derecede 25 dk, fırın kapağı hiç açılmadan pişirilir.