10 Ekim 2012 Çarşamba

Susamlı Poğaça

Malzemeler :

  • Yarım paket eritilmiş margarin 
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 2 yemek kaşığı şeker un  
  • Tuz
İç malzeme:
  • peynir, maydonoz  
Üzeri için : 
  • 1 Su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • Susam

Hazırlanışı : 

Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılır.
Un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. 1 saat kadar dinlendirilir. 
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır. Arasına maydanozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur.
Poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır.  Tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir.
Yarım saat kadar da tepside bekletilir. İyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.