Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy patates
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 dal taze soğan
- 1 adet domates
- 1 adet etli kırmızıbiber (paprika)
- 1 adet yeşil biber
Sosu için:
- 1 adet limon
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- kırmızıbiber
- isteğe göre nar ekşisi veya sirke
- isteğe göre kornişon turşu
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın.
Diğer malzemeleri yıkayın ve ince ince kıyın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Diğer malzemeleri yıkayın ve ince ince kıyın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek 2 kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın.
Tüm sos malzemesini küçük bir kapta iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına yada geniş bir salata tabağına alın, üzerine sosunu dökerek servis yapın.
Tüm sos malzemesini küçük bir kapta iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına yada geniş bir salata tabağına alın, üzerine sosunu dökerek servis yapın.
Not: Salatanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız servis yapmadan 1–2 saat önce hazırlayın ve dinlendirin.