10 Ekim 2012 Çarşamba

Saçaklı Poğaça

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su baradağı ılık su
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı (üzerine)
  • Krem peynir
  • Maydanoz
  • Kaşar rendesi


Hazırlanışı :

Maya ılık su ile eritilirek, üzerine toz şeker ilave edilir. Diğer malzemeler eklenip kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
Hamur kendi hacminden iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamurlar elle yuvarlanır, tepside mayalanması sağlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, 170 derece fırında pişirlir.
Pişen hamurlar ılıyınca ortadan ikiye bölünerek krem peynir sürülür. Kenarlarına maydanoz ve rende kaşar serpilir.